dimecres, 1 de juliol del 2009

Pa amb tomàquet amb base de pizza

Un dia més segueixo sense forn...Fins que no torni de les vacances ja no m’ho plantejo.

Els de casa tenien ganes de menjar pizza. Miro al congelador i veig que hi tinc massa congelada, bé!
Miro a la nevera i també hi trobo alguns ingredients per poder fer la pizza, fantàstic!.
Miro el forn i segueix mort, malament..
Però si els de casa volen pizza menjaran pizza.

La massa de pizza que tinc feta aquest cop està inspirada bàsicament d’aquesta fantàstica pàgina. Jo li he afegit alguns canvis i resulta molt bona.

Als problemes solucions, toca resoldre’ls! Faré pa amb tomàquet amb base de pizza. Ara us ho explico.
Ingredients per la massa de la pizza (per dues bases)

400 gr de farina de força
100 gr de farina de blat de moro bio (biogrà)

300 ml d’aigua freda
10 gr de llevat fresc de forner

2 cullerades grans d’oli verge d’oliva
1 culleradeta de sal
½ cullerada petita de mel bio (apicultor casolà)

Per fer la massa, com sempre.

Desfaig el llevat amb l’aigua. Poso tots els ingredients a la panificadora i poso el programa d’amassar (l'11 de la moulinex). Un cop amassat (1h i 20 minuts) la trec i la torno a amassar una estona a mà (5-10 minuts) per refrescar-la una miqueta. Si l'he de fer al moment, la deixo reposar tapada amb un drap una mitja hora. Agafo la quantitat que necessito i la resta la congelo.
Per descongelar-la, la poso a la nevera i la trec 20-30 minuts abans d’utilitzar-la perquè agafi temperatura i poder-la treballar millor. Una miqueta de farina al marbre i al corró i feina feta.

Per fer el pa amb tomàquet amb base de pizza.

He agafat un tros de massa i l’he estès amb el corro fins fer-la molt fina. He tallat unes rodonetes (mini pizzas) de la mida del cul d’una tassa de te. He escalfat una paella antiadherent (potser unes gotetes d’oli hi aniran bé) quan està calenta abaixo un pèl el foc i hi poso les mini pizzes. Es van fent perfectament i vaig foradant les bombolles que es formen. Quan estan torrades de les dues cares les trec.



A partir d’aquí les he utilitzat per fer el pa amb tomàquet amb base de pizza. La vostra imaginació podrà fer-les com més us agradin a casa.
Nosaltres som molt formatgers (tenim França a 20 minuts de casa).

Les vam fer de dues maneres:

Ingredients:
Tomàquets raff

Tomàquet de penjar

Formatge (Idiazabal, parmesà)

Oli
Anxoves de l'Escala

  • Tallar una rodanxeta de tomàquet raft, posar-lo a sobre la massa, amanir-lo amb un polsim de sal (pot ser Maldon) i un polsim d’orenga, una miqueta d’oli i posar-hi a sobre una tallet finet de formatge (Idiazabal o parmesà).
  • L’altre variant va ser untar la base amb tomàquet de penjar, amanir-lo amb sal orenga i oli. Dues anxovetes per sobre.


Sense forn vàrem poder menjar pizza a la catalana.
Bon profit !!!

1 comentari:

  1. fantàstic!! jo faig el mateix alguns cops amb els pans de pita, pizzetes!

    ResponElimina