diumenge, 28 de juny del 2009

Gelatina de fruites (pinya i kiwi) amb alga Agar Agar


La gelatina és un d’aquells menjars que ens agraden molt. És molt sana i necesària pels que tenim les juntures dels osos tocades.
El dia que vaig saber amb certesa com està feta la gelatina tradicional (la Royal per exemple) vaig decidir no mengar-ne mai més.
L’opció era clara, buscar-ne una de vegetal. Buscant buscant, vaig trobar-me amb l’alga Agar Agar.



Aquesta alga s’utilitza bàsicament per espessir cremes (sola no té gust) i fabricar gelatines dins de les dietes més vegetarianes.
A casa l’utilitzem per fer un pastís de gelatina amb fruites.
N’he fet amb diferents fruites, però he observat que amb les que agafa millor consistència és amb les fruites i sucs àcids.
Aquí us explicarè com la fem a casa. Quan és època de maduixes, amb taronja està execel·lent. Per aquí dalt ara ja no trobo maduixes, per això aquest cop l’he fet amb pinya i kiwi.

Ingredients

1 sobre d’alga Agar Agar
300 ml de suc de taronja natural
200 ml de suc de pinya natural (el mateix que porat el pot, no almibar)
1 cullerada sopera de sucre moreno bio (Asana)
3 kiwis
2 rodanxes de pinya de pot, però amb el seu suc

Tallar els kiwis i la pinya a tacs prims i mitjans. Posar-los al motlle per fer el pastís (el meu n’és un rodó de vidre). Es desmotlla molt fàcilment.
Es posen els dos sucs en un pot amb la cullerada de sucre.
Quan arrenca el bull, posar-hi la pols de l’alga i fer-ho bullir durant dos minuts remenant tota l’estona.
Passats els dos minuts, posar-ho al motlle amb la fruita.



Quan es refreda s’espesseix molt ràpidament. Un cop fred, es desmotlla. Si es posa amb aigua freda és molt fàcil ee treure’l.
Ja es pot menjar.
Si sobra suc amb alga, es poden fer fantàstics flams de gelatina (mireu foto)
La gelatina es pot fer més o menys consistent depenent de la quantitat de suc.



Bon profit!
Boníssim i molt fàcil de fer.

1 comentari: