Som molts (i cada dia més) els que dinem a la feina de carmanyola.
Aquest és el motiu pel qual us aniré explicant alguns dels dinars que, a casa, ens emportem a la feina.
Aquesta recepta està dedicada a la meva germana.
A casa meva, la cuina per la nit és una sala de màquines. Quant torno de la feina i d’entrenar em dedico una bona estoneta a fer plats ràpids, fàcils i econòmics per sopar i pel dinar de l’endemà. A casa fem molt esport i per això aquest plats han de complir una doble o triple funció: Alimentar-nos, recuperar-nos i sociabilitzar-nos. Evidentment no sempre ho aconsegueixo, i els dies que per casa hi corre el nanu adolescent, totes aquestes funcions han de remarcar-se molt més.
Ahir al vespre, mentre preparava el sopar (crema de carbassó d’un hort bio) i esqueixada de bacallà, vaig preparar una fàcil i apetitosa amanida fresca de llenties.
Aquesta amanida si que no té cap truc i cadascú la pot fer com més li convingui.
Ingredients per dues persones
300 gr de llenties pardines (fetes a casa si pot ser, però si són de pot que siguin de qualitat)
1 carrota (pastanaga)
1 tomàquet gros de branca
¾ de cogombre
Oli verge d’oliva
Sal
5 o 6 fulles de menta fresca
Opcional: Tofu fumat (a mi m’hi agrada) encara que ja mengem llegum
Escorro ben escorregudes les llenties.
Tallo els ingredients a dauets petits.
Barrejo tots els ingredients i ho rectifico de sal (les llenties ja en porten !!!).
Oli al gust.
Pico la menta fresca i l’hi afegeixo.
Ho aboco a la carmanyola i ho poso a dormir a la nevera.
Si algú vol posar-hi espinacs frescos (algun cop ho he fet) els tallo a juliana, però no hi poso la sal fins a l’hora de menjar-ho, ja que cremaria les fulles.
Bon profit !!!!!
Molt econòmic i fàcil però dóna molt bon resultat.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada