dimarts, 16 de juny del 2009

Taboulé

Ahir a la nit vaig fer un taboulé per el dinar avui...Ideal per portar-lo a la carmanyola.
Trobo que el fet de que reposi 12 hores li dóna una frescor i una intensitat d'aromes molt bona.
El taboulé que fem a casa és amb pasta de cous cous bio integral, encara que hi ha gent que el fa amb boulgur. Al Marroc sempre l'he menjat amb cous cous.

Els meus ingredients per dues persones.

160 gr de cous cous
160 mililitres d'aigua
1/2 pebrot vermell
1/2 pebrot verd
1 ceba tendra
1 tomàquet gros de branca
1 llauna de tonyina (és la meva versió)
10/15 olives negres sense pinyol
5 fulles de menta fresca
Oli d'oliva verge
Sal
Suc de mitja llimona

Escalfo l'aigua amb un grapat de sal. Quan bull l'avoco al damunt del cous cous i amb cinc minuts ja està fet ( el que jo utilitzo). Abans de posar-hi l'aigua hi poso un raig d'oli i ho barrejo amb una forquilla, el deixa més lleuger.
Tallo a tacs petits tots els ingredients. Les olives per la meitat.
Ho barrejo tot junt. Rectificar de sal i afegir-hi l'oli d'oliva. La tonyina l'he escorregut per no barrejar olis.
Hi poso el suc de 1/2 llimona i la menta tallada petita, petita. Tot barrejat i a la nevera.
Bon profit!
Fàcil, econòmic i ràpid.



2 comentaris:

  1. Hola Isidre.

    La verdad es que describes el ambiente de esa zona de forma magnífica.
    Y ese pan ha de haber salido estupendo.

    Te ponemos un "pero": ya que eres fotógrafo, podrías haber puesto alguna fotito; eso hace ganar aún más a cualquier receta.

    Un abrazo, suerte y bon profit.

    ResponElimina
  2. Si tienes razón con las fotos hoy o mañana las cuelgo

    ResponElimina