
Ja he tornat de vacances!!! He tornat carregat de productes de les comarques tarragonines. Vi del Montsant (cooperativa de Cornudella), oli verge d’arbequina, arròs bomba i marisma de l’únic molí de fusta que queda a tot el Delta de l’Ebre. Prometo un post explicant tots aquest productes i d’algun restaurant que val la pena.
Però amb la tornada de les vacances hi ha hagut canvis a la cuina i ja tinc forn nou!!!
La primera cosa que ha cuit el nou forn ha estat aquest pa de massa mare.

El meu primer pa amb massa mare.
Per fer-lo, he seguit punt per punt aquest magnífic tutorial de la pàgina de l’Iban Yarza.
Per lo tant, tampoc tinc massa cosa que explicar-vos. A les fotos podeu veure com m’ha quedat. Per ser el primer no està malament…
El sabor es boníssim i ha guanyat a mesura que han passat els dies. El vaig fer dimecres al migdia i vaig aguantar fins dijous al matí per provar-lo… Però el dijous a la nit i aquest matí el sabor ha guanyat amb intensitat. Avui hem esmorzat pa amb massa mare i melmelada natural de nabius (feta a casa) excel·lent !!!

Alguns apunts:
Amb la següent combinació m’ha sortit un pa de 500 gr.
236 gr de farina de força
446 gr de massa mare
13 gr de sal
7 gr de sucre morè bio
L’enfornada i la temperatura del forn l’he fet calcada del que diu l’Iban. He mantingut la posició del ventilador en marxa tota l’enfornada.
Però m’ha fet por que es cremés i li he tingut 40 minuts. A la part central del pa li han faltat aquests deu minuts de cocció.
Passats els primers 15 minuts, li he fet alguna polvorització d’aigua (dues o tres vegades) durant la fornada.
Aquí us el presento. Si veieu alguna cosa amb les imatges o teniu consells per millorar ja ho sabeu.
Ja tinc massa mare activant-se de nou…

Bon profit !!!!
Però amb la tornada de les vacances hi ha hagut canvis a la cuina i ja tinc forn nou!!!
La primera cosa que ha cuit el nou forn ha estat aquest pa de massa mare.

El meu primer pa amb massa mare.
Per fer-lo, he seguit punt per punt aquest magnífic tutorial de la pàgina de l’Iban Yarza.
Per lo tant, tampoc tinc massa cosa que explicar-vos. A les fotos podeu veure com m’ha quedat. Per ser el primer no està malament…
El sabor es boníssim i ha guanyat a mesura que han passat els dies. El vaig fer dimecres al migdia i vaig aguantar fins dijous al matí per provar-lo… Però el dijous a la nit i aquest matí el sabor ha guanyat amb intensitat. Avui hem esmorzat pa amb massa mare i melmelada natural de nabius (feta a casa) excel·lent !!!

Alguns apunts:
Amb la següent combinació m’ha sortit un pa de 500 gr.
236 gr de farina de força
446 gr de massa mare
13 gr de sal
7 gr de sucre morè bio
L’enfornada i la temperatura del forn l’he fet calcada del que diu l’Iban. He mantingut la posició del ventilador en marxa tota l’enfornada.
Però m’ha fet por que es cremés i li he tingut 40 minuts. A la part central del pa li han faltat aquests deu minuts de cocció.
Passats els primers 15 minuts, li he fet alguna polvorització d’aigua (dues o tres vegades) durant la fornada.
Aquí us el presento. Si veieu alguna cosa amb les imatges o teniu consells per millorar ja ho sabeu.
Ja tinc massa mare activant-se de nou…

Bon profit !!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada