
La crema de carbassa és un plat que a casa el fem força sovint tant a l’hivern com a l’estiu.
Ahir, per primer cop aquest any, la vam menjar freda. I és que per aquí dalt no acaba de fer calor !!!
Us explicaré com la faig jo. Tantes persones tantes maneres…
Ingredients per 4 persones:
50 gr de mantega bio (Pâturages)
2 porros mitjans
700 gr de carabassa amb pell o 550 gr de pelada i sense llavors
2 patates mitjanes (en aquest cas Kenebec)
1.100 cc d’aigua
20 cl de crema de llet lleugera (3%)
Sal
Nou moscada
Parmesà (opcional)
Oli verge d’oliva

Posem la mantega a la cassola. Quan comença a fondre’s, hi afegirem els porros tallats petits (a dauets). Hi afegim un pèl de sal, ho tapem i ho deixem fer a foc baix, que s’ofeguin. Mentrestant pelem la carbassa a tacs. Pelem les patates i també les taquegem. Si els porros ja comencen a estar tous i transparents, hi afegirem la carabassa i la patata i ho deixarem ofegar tot junt un parell de minuts. Augmentem el volum del foc i hi afegim l’aigua. Ho rectifiquem de sal i ho deixem bullir fins que la patata i la carbassa estiguin fetes.

Ho traiem del foc. Si ho deixem reposar mitja horeta, el gust agafarà més força. Si creiem que ha sobrat massa aigua, la podem retirar i reservar. Afegirem la crema de llet i ho passarem pel túrmix fins trobar la consistència que més ens agradi.
Comprovem la sal i ho rectifiquem.
La meva nou moscada és sencera. En ratllo la quantitat que a casa agrada (això és molt personal).
Ho torno a passar tot pel túrmix.
Ja es pot servir, freda o calenta.
Quan la tinc al plat, hi ratllo parmesà per sobre i hi a un rajolí d’oli.
Fàcil, econòmic i ràpid.
Per la carmanyola és ideal.

Bon profit !!!
Hola! M'agrada molt la crema de carbassa però mai no hi he posat parmesà, una bona pensada! prenc bona nota de la idea!
ResponEliminaun salut!