dimecres, 24 de juny del 2009

Crema de carabassa amb formatge parmesà


La crema de carbassa és un plat que a casa el fem força sovint tant a l’hivern com a l’estiu.
Ahir, per primer cop aquest any, la vam menjar freda. I és que per aquí dalt no acaba de fer calor !!!
Us explicaré com la faig jo. Tantes persones tantes maneres…

Ingredients per 4 persones:
50 gr de mantega bio (Pâturages)

2 porros mitjans
700 gr de carabassa amb pell o 550 gr de pelada i sense llavors

2 patates mitjanes (en aquest cas Kenebec)

1.100 cc d’aigua

20 cl de crema de llet lleugera (3%)
Sal

Nou moscada

Parmesà (opcional)

Oli verge d’oliva



Posem la mantega a la cassola. Quan comença a fondre’s, hi afegirem els porros tallats petits (a dauets). Hi afegim un pèl de sal, ho tapem i ho deixem fer a foc baix, que s’ofeguin. Mentrestant pelem la carbassa a tacs. Pelem les patates i també les taquegem. Si els porros ja comencen a estar tous i transparents, hi afegirem la carabassa i la patata i ho deixarem ofegar tot junt un parell de minuts. Augmentem el volum del foc i hi afegim l’aigua. Ho rectifiquem de sal i ho deixem bullir fins que la patata i la carbassa estiguin fetes.



Ho traiem del foc. Si ho deixem reposar mitja horeta, el gust agafarà més força. Si creiem que ha sobrat massa aigua, la podem retirar i reservar. Afegirem la crema de llet i ho passarem pel túrmix fins trobar la consistència que més ens agradi.
Comprovem la sal i ho rectifiquem.
La meva nou moscada és sencera. En ratllo la quantitat que a casa agrada (això és molt personal).
Ho torno a passar tot pel túrmix.
Ja es pot servir, freda o calenta.
Quan la tinc al plat, hi ratllo parmesà per sobre i hi a un rajolí d’oli.
Fàcil, econòmic i ràpid.
Per la carmanyola és ideal.



Bon profit !!!

1 comentari:

  1. Hola! M'agrada molt la crema de carbassa però mai no hi he posat parmesà, una bona pensada! prenc bona nota de la idea!
    un salut!

    ResponElimina