dijous, 25 de juny del 2009

Pa de campagne amb massa mare, a la panificadora


Segueixo sense forn i segueixo lesionat. És a dir, que avui, dia de festa, m’he passat el dia tancat a casa i pensant com podria fer un pa amb massa mare i fet a la panificadora.
El resultat no és del tot dolent. La molla és molt esponjosa i amb molt sabor.
També he tingut algun problemet:
  • La crosta superior no ha quedat massa dura.
  • La massa, quan ha fet la primera fermentació, ha pujat massa i ha superat la cubeta. Aquest és el motiu de la crosta fina que es veu a les fotos. Massa llevadura ¿…? Si algú em pot ajudar?

La farina que he utilitzat és una farina francesa que es comercialitza amb el nom de Francine, però no he sabut trobar quin número de farina és. Concretament la que jo he utilitzar és especial per a fer el pa de campagne, tant a mà com amb la panificadora.

Els ingredients:
500 gr de farina Francine

100 gr de massa mare activada

22 gr de llevat de forner

320 cc d’aigua temperatura ambient

1 i 3/4 culleradeta de sal

1 culleradeta de sucre moreno


He barrejat la farina i la massa mare dins d’un bol. Hi he afegit la sal i el sucre.
He desfet el llevat de forner amb l’aigua durant 15 minuts, ho he afegit a la farina i ho he deixat reposar durant una hora a temperatura ambient.
Passada l’hora, ho he posat tot a la cubeta de la panificadora i he seleccionat el programa número 4 (moulinex) pa integral, però potser amb el programa de pa rùstic (número 3) no hagués pujat tant.

El resultat és el de les fotos.







Bon profit!

2 comentaris:

  1. Pues el pan tiene una pinta estupenda, especialmente la miga, a mi me encantan los panes blanditos y llenos de miga.
    Un saludo

    ResponElimina
  2. Gracias Rakelilla,
    La verda es que el sabor se ha potenciado un dia después de hecho...

    ResponElimina